Organmassasje (Visceral release)

Organmassasje (Visceral release)Hvert organ har sitt bevegelsesmønster. Begrensninger i denne bevegelsen kan være årsak til dårlig funksjon av organet. Dette kan komme av for liten plass, eller spendte muskler i området.

I Organmassasje jobbes det med teknikker dom påvirker bindevevet rundt og nær organene. Behandlingen forbedrer sirkulasjonen av blod, lymfe og andre væsker, samtidig som den også frigjør spenninger i og rundt organene. 

Spesielt etter operasjoner er det gunstig å behandle med organmassasje

Ved behandling med Visceral release kan terapeuten forbedre organets bevegelse, og kroppens andre funksjoner optimeres, herunder fordøyelsen og ernæringen til kroppen.


Hvert organ har tilhørende meridian og tilhørende muskler. Spenninger og ubalanser i organsystemet kan påvirke musklenes funksjon og kan hindre optimalt funksjon og tilheling. Dvs at dersom det er spenninger i magesekk, kan du ha vondt i musklene tilhørende mage, feks i nakken.


Ved å fjerne matvarer man er allergisk/intolerant mot samtidig som man tar behandling med organmassasje/kraniosakralterapi, kan man raskere oppleve bedring i egen helse. Dvs at man oppnår ikke fullstendig bedring av helsen ved kun å behandle - man må også legge om kosten dersom man spiser noe som ikke er gunstig for din kropp. Husk vi er alle forskjellige, så noen tåler bedre feks melk og gluten enn andre.


Forskere finner flere og flere sammenhenger mellom tarmens helse og pasienters dårlige helsetilstander og symptomer. Det ligger flere artikler på nett om dette temaet. Pga markedsføringsloven for alternative behandlere kan jeg dessverre ikke linke til disse artiklene.


Min mann og jeg la om til lavkarbo våren 2017 pga min manns helse (artikkel i Haugesunds Avis nov`17) Dette medførte at han sluttet med alle sine medisiner og ble i mye bedre form. Så hjelper kostomlegging ? Uten tvil :-)


En ting er sikkert - hva vi spiser og tarmens helse har betydning for alle aspekter ved en dårlig helse. Selv enkle grep i kostholdet kan gi bedre helse.