Babyer og barn

Behandling av baby og barn under 7 årBarn kan også behandles med Kraniosakralterapi/muskelterapi. Alle fra nyfødte og oppover kan ha nytte av behandlinger. Det er trangt i mammas mage, og fødselen er også en påkjenning. Da kan det gjøre godt å få løst opp i eventuelle spenninger.

Når barnet kommer på behandling er det viktig for meg å skape tillit til barnet. Noen barn ønsker raskt å legge seg på benken, mens andre trenger mer tid. Barnet ligger på benken under behandling - med klær på. Under behandling brukes lette berøringer på hodet, kroppen og føttene. 

Barn behandles for uro, søvnvansker, luftveisplager, øreplager, fordøyelesesplager og større barn for feks konsentrasjonsproblemer. Ofte oppstår traumer som påvirker kraniosakralsystemet i fødselsprosessen. Andre årsaker kan være fall, psykiske påkjenninger, feilernæring osv.Det er viktig ved behandling av små barn at terapeuten har tatt kursene som omhandler behandling av små barn. De skal behandles med egne teknikker, spesielt fordi de enktelte kranieknokler ikke er ferdigutviklet før ved 7 års alder.

Jeg har tatt egne kurs med teori og teknikker for behandling av barn under 7 år.