Kostholdveileder

TOPAZKLINIKKEN

MUSKEL-KRANIOSAKRAL TERAPEUT

KOSTHOLDVEILEDER

Kostholdveileder tms


Erfaring med mine klienter, egen helse og nær families, viser at kosthold er meget viktig for å oppnå bedre helse. Jeg selv har/hatt mange matallergier og intoleranser i tillegg til Cøliaki. Ved å kutte ut matvarer som gir utslag på tester og mat jeg ble dårlig av, samtidig som jeg satte igang tiltak for tilheling av tarm, kan jeg idag gjeninnføre en god del matvarer jeg tidligere ikke kunne spise. Idag kan jeg spise matvarer jeg tidligere ble syk av , feks Egg, Ruccola, gulrot, epler, ris osv. 
Det beste beviset på det er at jeg idag tåler å være i samme rom som peanøtter. For flere år siden fikk jeg anafylaktisk reaksjon ved å være i samme rom som peanøtter. Vår/sommer 2019 var jeg til utredning på Haukeland hotell. Prøver viser ingen reaksjon på peanøtter lenger. Jeg gikk også gjennom provokasjon med peanøtter i samme rom som meg - ingen reaksjon. Det er fantastisk å kunne gå inn i ett rom uten angsten for at peanøtter skal stå fremme.
Jeg forteller dette for å vise til at det går an å bli kvitt mange av sine intoleranser/allergier.


Min mann har ved å gå over til lavkarbokosthold kuttet ut alle sine medisiner mot Diabetes 2 og høyt Blodtrykk. Denne endringen kom overraskende på oss, og økte bare min interesse for kosthold og påvirkningen mat har på vår helse. 

Jeg har på egen hånd lest masse om kosthold, prøvde meg fram og funnet ett kosthold som passer oss. 


Jeg ønsket å lære enda mer om kost, så derfor valgte jeg å ta Kostholdeveileder ved Tunsberg medisinske. Som kostholdveileder jobber vi ikke med syke mennesker, men kan gi informasjon om kostholdsendring ved fysiske plager, Diabetes, metabolsk syndrom, Insulinresistens, fedme/overvekt og autoimmune tilstander som har bakgrunn i metabolsk syndrom eller Insulinresistens.


NB! du må selv informere din lege om omlegging og oppfølging i forhold til eventuelt redusert medisinbruk. Endring på medisnbruk gjøres i samarbeid med legen.


Hvorfor blir vi syke av maten vi spiser?

Det kan det være mange svar på. De fleste får problemer med tarmhelsen. Siste års forskning viser at mange lider av lekk tarm (LGS), irritabel tarm osv. Mange har også insulinresistens. 

Hvorfor får man disse plagene?
Kostholdet idag er endret i forholdt til bare for 40-50 år siden. Vi har mer prossesert mat som forskning viser at ikke er bra for oss, spesielt tarmen.

  • Stress er en faktor som påvirker vår helse og fordøyelse mye. 
  • Høyt forbruk av antibiotika er med på å redusere vår mikrobiota i tarmen. "Snille" bakterier som er helt nødvendige for vår fordøyelse forsvinner og negative bakterier for gode vektsvilkår. 
  • Miljøgifter som vi finner i maten er med på å endre vår mikrobiota i tarmen.
  • Ikke nok næring i maten. De siste årene har undersøkelser vist atnæringsinnholdet i mange matvarer er sterkt redusert pga høyt forbruk av kunstgjødsel. Dette gjør at jorda bli utarmet og man finner ikke de mineraler og sporstoffer i jorden og da heller ikke i grønnsaker som dyrkes i jorden. Dermed kan næringsmangler oppstå.
  • Høyt inntakt av karbohydrater i mat i forhold til gode fettkilder. Myndighetene har i mange år nå fortalt oss at fett er farlig - dette er feil!
  • For lite magesyre.

Copyright @ All Rights Reserved